
Składniki
200 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
3 sztuki
500 gramów
8 sztuk
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w dużej ilości lekko osolonej wody.
Krok 2
Przygotuj sos: salami pokrój w cienkie paski i wymieszaj z oliwą. Czosnek zmiażdż, dodaj do salami i posól. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Odstaw do lodówki na kilka minut.
Krok 3
Makaron odcedź i przełóż na talerze.
Krok 4
Na każdej porcji ułóż trochę zimnego sosu.
Krok 5
Posyp świeżo zmielonym czarnym pieprzem i startym parmezanem. Udekoruj bazylią.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej