Sałatka z fetą i czerwoną papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z serem feta

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę drobno poszatkuj.

Krok 2

Pora pokrój w talarki, a paprykę i ser w kostkę.

Krok 3

Wszystkie składniki wymieszaj i polej sosem winegret.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z serem feta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Krem z brokułów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z serem fetaSałatka z serem feta

Spróbuj smacznej propozycji na sałatkę z serem feta. Z łatwością ją przyrządzisz w dosłownie kilka chwil z powszechnie dostępnych składników. Poza tym, jej podstawową wersję możesz dowolnie urozmaicać – według własnego gustu i pomysłu. Do jej przygotowania potrzebujesz, przede wszystkim, kapusty pekińskiej. Umyj ją i poszatkuj drobno. Jeśli chcesz, by zmiękła, sparz ją wcześniej wrzątkiem. Ewentualnie zastąp ją sałatą lodową – zmieni się nieco smak, ale konsystencja całości będzie podobna. Do dania dorzuć również poszatkowaną cebulę lub pokrojonego w cienkie talarki pora. Wygląd całości z pewnością urozmaici dodatek papryki. Spróbuj wymieszać ze sobą czerwoną, zieloną i żółtą. Ser feta pokrój w grubą kostkę. Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą w dużej misce. Oddzielnie przyrządź sos winegret i polej nim gotową sałatkę. Całość podawaj z chrupiącymi grzankami (czosnkowymi, paprykowymi lub ziołowymi), najlepiej udekorowaną posiekanym drobno koperkiem lub natką pietruszki. Życzymy smacznego.