Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

2

heart
145 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

124 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

82 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

150 gramów

1 szczypta

1 opakowanie

500 gramów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły podziel na różyczki i ugotuj na parze.

Krok 2

Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupki i pokrój w ósemki.

Krok 3

Pomidory pokrój w kostkę, a szczypiorek posiekaj.

Krok 4

Jogurt wymieszaj z sosem czosnkowym Knorr.

Krok 5

Wymieszaj warzywa w dużej misce, następnie ułóż jajka i oprósz całość świeżo mielony pieprzem. Przed podanie polej sosem czosnkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej