
Składniki
3 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1 pęczek
0.5 szklanki
1 łyżka
0.25 łyżeczki
2 łyżeczki
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
2 opakowania
6 plastrów
7 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z bekonu zrób skwarki, jajka ugotowane na twardo pokrój.
Krok 2
Zmieszaj razem wszystkie składniki sosu prócz oliwy a następnie utrzyj je z oliwą.
Krok 3
Ugotuj kurczaka i odstaw pod przykryciem na kwadrans, a potem skrój w kostkę.
Krok 4
Pokrój miąższ owoców awokado w drobną kostkę.
Krok 5
Zmieszaj w misce mięso, sałatę, skwarki, ser, pomidory, awokado, kiełki szczypiorek, jajka oraz sos.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej