Sałatka z białej kapusty z orzechami i rodzynkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z białej kapusty z orzechami i rodzynkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 opakowanie

2 sztuki

0.5 szklanki

3 łyżki

1 szklanka

100

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rodzynki i zalej winem.

Krok 2

Kapustę i poszatkuj. Skrop sokiem z cytryny. Wymieszaj i odstaw na około 15 minut.

Krok 3

Jabłka obierz, pokrój w kostkę i połącz z kapustą. Dodaj rodzynki razem z winem w którym się moczyły i rozdrobnione orzechy.

Krok 4

Do poszatkowanej kapusty i pozostałych składników dodaj przygotowany sos i dokładnie wymieszaj. Odstaw na 15 w chłodne miejsce.

Krok 5

Przygotuj sos - zawartość opakowania Sos sałatkowy Knorr wymieszaj dokładnie z majonezem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z białej kapusty z orzechami i rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z białej kapusty z orzechami i rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z białej kapusty z orzechami i rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z białej kapusty z orzechami i rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z białej kapusty z orzechami i rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z białej kapusty z orzechami i rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z białej kapusty z orzechami i rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z białej kapusty z orzechami i rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Makaron ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej