Sałatka z krewetkami i orzeszkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z krewetkami i orzeszkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

1 łyżeczka

50 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ryżowy zalej wrzątkiem, a po 3 minutach odcedź i pokrój. Chili przekrój, usuń pestki, a resztę posiekaj.

Krok 2

Krewetki obierz i oczyść. Następnie pokrój na pół i posyp przyprawą Knorr.

Krok 3

Na patelni upraż orzechy, dodaj krewetki i podsmaż, a następnie dorzuć makaron i znowu podsmaż.

Krok 4

Z limonki wyciśnij sok i zetrzyj skórkę. Do miseczki wrzuć chili, sok oraz skórkę z limonki, zmiażdżony czosnek, sos sojowy oraz łyżkę cukru pudru. Wszystko dobrze wymieszaj.

Krok 5

Marchew zetrzyj na tarce o dużych oczkach, a ogórka pokrój na słupki.

Krok 6

Makaron z krewetkami wrzuć do warzyw, a wszystko zalej przygotowanym wcześniej sosem i dokładnie wymieszaj. Odstaw na 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z krewetkami i orzeszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z krewetkami i orzeszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z krewetkami i orzeszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z krewetkami i orzeszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z krewetkami i orzeszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z krewetkami i orzeszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z krewetkami i orzeszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z krewetkami i orzeszkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Rogaliki bez drożdży
czas przygotowania
150 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej