Sałatka ziemniaczana z jajkiem - z ziemniakami | Przepisy.pl pixel

Sałatka ziemniaczana z jajkiem

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
24 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

5 sztuk

1 pęczek

0.5 pęczka

0.5 pęczka

3 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, a następnie przekrój je na pół.

Krok 2

Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w ćwiartki.

Krok 3

Cebulę obierz i pokrój w piórka. Szczypiorek, natkę pietruszki i koperek posiekaj drobno.

Krok 4

Wymieszaj majonez Helmann's z jogurtem naturalnym i musztardą. Do powstałego sosu dodaj ugotowane ziemniaki, całość dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem.

Krok 5

Ziemniaki rozłóż na dużym półmisku, na ziemniakach ułóż ćwiartki jaj, całość oprósz ziołami i piórkami czerwonej cebuli.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do sałatki możesz tez dodać rzodkiewkę lub kiszonego ogórka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ziemniaczana z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ziemniaczana z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ziemniaczana z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ziemniaczana z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ziemniaczana z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ziemniaczana z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ziemniaczana z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ziemniaczana z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej