
Składniki
100 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
1 pęczek
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj w osolonej wodzie a następnie wystudź.
Krok 2
Pomidory, paprykę i ogórka pokrój w drobną kosteczkę około 0,5 mm. Posiekaj czosnek, kapary i natkę pietruszki. Cytrynę otrzyj ze skóry, wyciśnij z niej sok.
Krok 3
Wszystkie składniki połącz ze sobą w misce doprawiając sałatkę przyprawami, ziołami i o ile to jest konieczne solą, cukrem i pieprzem do smaku.

Dobra rada:
Sałatkę możesz nieco podrasować dodając do niej łyżkę czarnuszki. Zdjęcie wyśmienitej sałatki z makaronem zostało wyłonione w konkursie kulinarnym organizowanym przez przepisy.pl. Jego autorem jest Pani Joanna Szewczyk.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej