Spaghetti z sosem tuńczykowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z sosem tuńczykowym

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 sztuki

3 sztuki

2 łyżki

150 gramów

350 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy wg. zaleceń na opakowaniu.

Krok 2

Na oleju podsmażamy cebulę i czosnek. Po chwili dodajemy odcedzonego tuńczyka, Delikat i pieprz. Dusimy około 2 minuty cały czas mieszając. Mascarpone miksujemy z kremówką i dodajemy do tuńczyka. Gotujemy około 5 minut od czasu do czasu mieszając. Na koniec dodajemy natkę pietruszki i ewentualnie dosalamy do smaku.

Krok 3

makaron polewamy obficie sosem.

Kasia G.

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z sosem tuńczykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z sosem tuńczykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z sosem tuńczykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z sosem tuńczykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z sosem tuńczykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z sosem tuńczykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z sosem tuńczykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z sosem tuńczykowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej