
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
4 sztuki
4 sztuki
400 gramów
10 sztuk
1 łyżka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oliwki odsącz i grubo posiekaj.
Krok 2
Papryczki chili przekrój wzdłuż, dokładnie umyj usuwając nasiona i pokrój w drobną kostkę.
Krok 3
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Dodaj oliwki, chili i przeciśnięty przez praskę czosnek. Duś warzywa aż staną się lekko szkliste.
Krok 4
Ugotuj makaron al dente w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedź go i przełóż na patelnię z warzywami. Dokładnie wymieszaj
Krok 5
Dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem. Posyp natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej