
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
2 pęczki
1 pęczek
5 łyżek
6 łyżek
50 mililitrów
0.5 łyżeczki
4 łyżki
4 łyżki
1 pęczek
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Natkę pietruszki oraz szpinak umieść w kielichu blendera z 50 ml wody i zmiksuj na gładko.
Krok 2
Zmielone mięso przełóż do miski. Dodaj kumin, kolendrę, szpinak oraz orzechy i 3 łyżki bułki tartej. Wyrób na jednolitą masę.
Krok 3
Z powstałej masy uformuj kulki. Pozostałą tartą bułkę wymieszaj z parmezanem i obtocz w niej kulki.
Krok 4
Gotowe kulki ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika. Piecz 25 minut.
Krok 5
Kwaśną śmietanę wymieszaj z posiekaną kolendrą i dopraw do smaku. Upieczone kulki podawaj ze śmietaną oraz np. kawałkami chlebka pita.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej