Pieczona karkówka z czosnkowymi ziemniakami
łatwe
276 osób zapisało

Składniki
800 gramów
12 sztuk
3 łyżki
3 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
3 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość opakowania Knorr połącz z musztardą, majerankiem, rozmarynem oraz posiekanym ząbkiem czosnku.

Krok 2
Mięso osusz i natrzyj przygotowaną marynatą. Zamarynowane umieść w woreczku.

Krok 3
Ziemniaki obierz, a następnie wymieszaj w misce z oliwą oraz pozostałym czosnkiem i posiekaną natką.

Krok 4
Ziemniaki również umieść w woreczku, razem z mięsem.

Krok 5
Woreczek zepnij spinką i włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 55 minut. 5 minut przed końcem pieczenia torebkę rozetnij i ponownie zapiecz. Gotowe mięso pokrój w grube plastry, podawaj z ziemniakami i sałatą.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pieczona karkówka z czosnkowymi ziemniakami
Fani aromatycznych pieczonych mięs z pewnością polubią karkówkę z czosnkowymi ziemniakami. Jeśli do nich należysz, zaopatrz się m.in. w dobrej jakości mięso, młode ziemniaki, musztardę, czosnek, świeży rozmaryn, majeranek i natkę pietruszki. Zanim włożysz karkówkę do piekarnika, natrzyj ją specjalną marynatą. Przygotujesz ją z musztardy, czosnku oraz przypraw. Ziemniaki polej oliwą, posyp natką pietruszki i pozostałym czosnkiem. Piecz je razem z mięsem w specjalnym woreczku. Gotowe danie będzie mocno czosnkowe, pikantne i aromatyczne. Podaj do niego na przykład grillowaną cukinię lub mieszankę sałat z ogórkiem, oliwkami oraz serem feta. Wykorzystaj również inne warzywa, według własnego uznania. Będą dobrze komponować się z mięsem, jeśli polejesz je sosem musztardowo-miodowym. Na talerzu ozdób ziemniaki posiekaną natką pietruszki. Tak przyrządzona karkówka będzie doskonała nie tylko na świąteczny obiad. Chcesz sprawdzić, jak smakuje? Przygotuj tę mięsną potrawę z pomocą naszego sprawdzonego przepisu.