
Składniki
4 sztuki
3 sztuki
4 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
4 sztuki
12 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa umyj dokładnie, pomidory przekrój na połówki i zapiecz przez ok. 20-30 minut w temperaturze 180-200 stopni.
Krok 2
Gdy warzywa będą miękkie, bakłażany obierz ze skórek, potnij na mniejsze kawałki, wymieszaj z pokrojonymi na połówki cebulami i pomidorami.
Krok 3
Z papryk ściągnij skórki, usuń gniazda nasienne i potnij w cienkie paski, dodaj do reszty warzyw.
Krok 4
Czosnek posiekaj, wymieszaj z oliwą i anchois.
Krok 5
Połącz masę z resztą składników, w razie potrzeby dopraw do smaku.
Krok 6
Podawaj na ciepło jako samodzielny posiłek lub dodatek do obiadu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej