
Składniki
0.5 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
1 opakowanie
1 łyżeczka
1 sztuka
1 pęczek
2 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie warzywa pokrój na mniejsze kawałki, czosnek posiekaj, ciecierzycę odcedź.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie przesmaż czosnek, dodaj curry oraz pomidory z puszki.
Krok 3
Do sosu dodaj warzywa i dopraw pokruszoną kostką Knorr. Całość gotuj na wolnym ogniu do momentu, gdy warzywa będą miękkie. Pod koniec dodaj pokrojoną kolendrę.
Krok 4
Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie. Gotowe warzywne curry podawaj z ryżem posypane kolendrą. Tip: Jeśli lubisz ostrą kuchnię do curry możesz dodać papryczkę chilli.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Warzywne curry z ryżem
Wszystkie warzywa pokrój na mniejsze kawałki, czosnek posiekaj, ciecierzycę odcedź.