Szybkie bitki wieprzowe z musztardą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybkie bitki wieprzowe z musztardą

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

29

heart
248 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

180 osób wydrukowało

Pobierz pdf

537 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

5 łyżek

0.5 szklanki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w cienkie plastry i rozbij lekko tłuczkiem.

Szybkie bitki wieprzowe z musztardą - Krok 1

Krok 2

Cebulę pokrój w piórka.

Szybkie bitki wieprzowe z musztardą - Krok 2

Krok 3

W szerokim rondlu lub na patelni rozgrzej olej i przesmaż cebulę.

Szybkie bitki wieprzowe z musztardą - Krok 3

Krok 4

Mięso oprósz mąką i dodaj do cebuli. Smaż, aż będzie rumiane z obu stron.

Szybkie bitki wieprzowe z musztardą - Krok 4

Krok 5

Wlej 300 ml wody, dodaj Fix Knorr i dokładnie wymieszaj.

Szybkie bitki wieprzowe z musztardą - Krok 5

Krok 6

Dodaj śmietanę i musztardę. Duś pod przykryciem około 10 minut, aż mięso zmięknie i sos zgęstnieje. Bitki doskonale smakują z gotowanymi ziemniakami.

Szybkie bitki wieprzowe z musztardą - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybkie bitki wieprzowe z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybkie bitki wieprzowe z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybkie bitki wieprzowe z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybkie bitki wieprzowe z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybkie bitki wieprzowe z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybkie bitki wieprzowe z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybkie bitki wieprzowe z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybkie bitki wieprzowe z musztardą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybkie bitki wieprzowe z musztardąSzybkie bitki wieprzowe z musztardą

Masz w lodówce kawałek schabu i chciałabyś zrobić pyszny obiad, gotowy w pół godziny? Wystarczy kilka dodatkowych składników, które z pewnością znajdą się w każdej kuchni, a wyśmienity obiad w postaci bitek wieprzowych jest w zasięgu twojej ręki. Do wieprzowiny pokrojonej w plastry i rozbitej tłuczkiem dodaj cebulę. Następnie całość obsmaż, zaczynając od samej cebuli. Wyrazisty smak zapewni potrawie dodanie do sosu łyżki musztardy. Dzięki temu danie zyska niecodziennego charakteru i zaskoczy tych, którym bitki kojarzą się z klasyczną polską kuchnią. Wystarczy ponadto, że ugotujesz do mięsa ziemniaki oraz przygotujesz szybką surówkę i obiad dla całej rodziny będzie gotowy. Gdy masz więcej czasu możesz zastąpić ziemniaki domowymi kopytkami. Ta propozycja podania z pewnością przypadnie wszystkim domownikom.