
Składniki
500 mililitrów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżka
3 łyżki
4 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżki
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udka kurczaka ugotuj w posolonej wodzie.
Krok 2
Ziarna pieprzu i kolendry utrzyj w moździerzu.
Krok 3
Czosnek zmiażdż i dodaj do niego sos chili, sos sojowy, kolendrę, kurkumę, cukier, pieprz oraz sól. Wszystko razem utrzyj na masę i posmaruj nią udka kurczaka.
Krok 4
Włóż na godzinę do lodówki.
Krok 5
Pałki kurczaka usmaż w głębokim oleju.
Krok 6
Przed podanie odsącz z tłuszczu. Pałki możesz serwować również na zimno.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej