Kurczak z porem i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z porem i pieczarkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

300 gramów

1 szczypta

3 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w kostkę, pieczarki obierz i pokrój na ósemki, a pora w krążki.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć pieczarki i smaż do czasu, gdy puszczą sok.

Krok 3

Dodaj pora i smaż jeszcze 5 minut.

Krok 4

Warzywa razem z płynem przerzuć do garnka i duś pod przykryciem.

Krok 5

Kurczaka podsmaż chwilę na patelni i dodaj do warzyw.

Krok 6

Wlej sos sojowy, dopraw pieprzem cayenne, pieprzem czarnym oraz solą.

Krok 7

Wszystko duś jeszcze przez 20 minut. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z porem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z porem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z porem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z porem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z porem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z porem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z porem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z porem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sernik Królewski
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej