
Składniki
2 łyżki
2 sztuki
300 gramów
1 szczypta
3 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój w kostkę, pieczarki obierz i pokrój na ósemki, a pora w krążki.
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć pieczarki i smaż do czasu, gdy puszczą sok.
Krok 3
Dodaj pora i smaż jeszcze 5 minut.
Krok 4
Warzywa razem z płynem przerzuć do garnka i duś pod przykryciem.
Krok 5
Kurczaka podsmaż chwilę na patelni i dodaj do warzyw.
Krok 6
Wlej sos sojowy, dopraw pieprzem cayenne, pieprzem czarnym oraz solą.
Krok 7
Wszystko duś jeszcze przez 20 minut. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej