
Składniki
1 szczypta
50 mililitrów
1 łyżka
1 łyżeczka
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przyrządź marynatę - zmieszaj w misce sos sojowy, imbir, zioła prowansalskie oraz posiekane chili.
Krok 2
Mięso umyj, odsącz i pokrój a następnie marynuj przez godzinę w lodówce.
Krok 3
Na suchej patelni smaż pastę curry i mleko kokosowe przez 2 minuty.
Krok 4
Włóż kurczaka na patelnię grillową i zalej pastą z mlekiem. Smaż do czasu, gdy kurczak nabierze rumianego koloru.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej