Kurczak słodko-kwaśny z chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak słodko-kwaśny z chili

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
145 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

78 osób wydrukowało

Pobierz pdf

116 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 szklanka

1 sztuka

5 łyżek

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

100 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę o boku 2 cm. Podobnie paprykę i cukinię. Imbir, czosnek i chili drobno posiekaj.

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej i podsmaż wszystkie przyprawy: czosnek, chili, imbir, liść laurowy i kardamon.

Krok 3

Następnie dodaj mięso i poczekaj, aż wszystko zrobi się rumiane.

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody i mlekiem kokosowym.

Krok 5

Wlej sos na patelnię, dodaj warzywa i całość duś ok. 10 minut. Potrawa doskonale smakuje z żółtym ryżem i rodzynkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak słodko-kwaśny z chili  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak słodko-kwaśny z chili  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak słodko-kwaśny z chili  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak słodko-kwaśny z chili  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak słodko-kwaśny z chili  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak słodko-kwaśny z chili  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak słodko-kwaśny z chili  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak słodko-kwaśny z chili  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej