Kurczak w sezamie po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w sezamie po chińsku

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
19 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce roztrzep jajka z mąką. Kurczaka pokrój w kostkę, oprósz Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Krok 2

Przyprawionego kurczaka wymieszaj z jajkami i sezamem.

Krok 3

Pora, pietruszkę, papryki i marchewkę pokrój w paski.

Krok 4

Przesmaż wszystkie warzywa każde oddzielnie i przełóż do garnka.

Krok 5

Zagotuj szklankę wody i rozprowadź w niej kostkę Rosołu drobiowo-wołowego Knorr. Zalej nim warzywa.

Krok 6

Na patelni przesmaż kawałki kurczaka. Gdy będzie gotowy dorzuć go do garnka z warzywami.

Krok 7

Dodaj koncentrat pomidorowy i zioła. Kurczak najlepiej smakuje podany z ryżem.

tommy

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w sezamie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w sezamie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w sezamie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w sezamie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w sezamie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w sezamie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w sezamie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w sezamie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka gyros
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej