Kurczak słodko-ostry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak słodko-ostry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

2 łyżki

1 sztuka

1

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj kurczaka i pokrój w kostkę 1/1cm

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej sezamowy i podsmaż na nim kurczaka. Następnie wlej sos sojowy i dodaj chilli.

Krok 3

Paprykę umyj i pokrój w cienkie i długie paseczki.

Krok 4

Dodaj paprykę do kurczaka oraz odcedzoną kukurydzę i ananasa pokrojonego w kostkę.

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj z szklanką wody.

Krok 6

Wlej Fix do potrawy. Dokładnie wymieszaj i duś 10 minut. Podawaj posypane posiekaną kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak słodko-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak słodko-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak słodko-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak słodko-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak słodko-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak słodko-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak słodko-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak słodko-ostry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kapuśniak z wołowiną
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej