
Składniki
2 sztuki
200 gramów
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 opakowanie
0.5 sztuki
0.25 sztuki
0.5 sztuki
1 garść
5 łyżek
1 łyżeczka
2 łyżeczki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidora i cebulę pokroić w cienkie plastry.
Krok 2
Paprykę pokroić w podłużne kawałki.
Krok 3
Składniki sosu wymieszać ze sobą łyżką.
Krok 4
Kurczaka pokroić wzdłuż na mniejsze, podłużne kawałki (ja pokroiłam na 6 kawałków).
Krok 5
Jajko wymieszać widelcem z solą i pieprzem.
Krok 6
Kawałki kurczaka obtoczyć najpierw w jajku, a następnie w panierce.
Krok 7
Kurczaka smażyć na patelni z dwóch stron na dobrze rozgrzanym oleju. Usmażonego kurczaka odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach.
Krok 8
Na tortillach rozsmarować przygotowany sos (po jednej stronie).
Krok 9
Na sos wyłożyć rukolę, kurczaka i pokrojone warzywa.
Krok 10
Całość zawinąć w kształt wrapa i polać dodatkową resztką sosu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Knorr Fix panierka chrupiący kurczak z czosnkiem
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej