
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
4 sztuki
1 sztuka
0.5 szklanki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
0.5 łyżki
0.5 łyżeczki
1 pęczek
100 gramów
50 mililitrów
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filet z kurczaka oczyść z błonek, opłucz pod zimną wodą i osusz papierowym ręcznikiem.

Krok 2
Następnie pokrój w cienkie paseczki i zamarynuj w słodkiej papryce, świeżo mielonym pieprzu i oleju. Gotowego kurczaka podsmaż na patelni na rumiany kolor.

Krok 3
Cebulę pokrój w piórka, paprykę oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w cienkie paski, a papryczkę chili posiekaj. Dodaj czarną fasolę i podsmaż je razem z mięsem.

Krok 4
Fix Chili con carne Knorr połącz z wodą, wymieszaj i zagotuj w rondelku.

Krok 5
Następnie wlej go na patelnię z mięsem i warzywami, gotuj wszystko razem do odparowania płynu. Po zdjęciu patelni z ognia dodaj posiekaną świeżą kolendrę.

Krok 6
Tortille zrumień na suchej patelni, następnie nałóż na nie powstały farsz, posyp serem i zawiń jak krokieta, po czym ponownie podsmaż na suchej patelni.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pikantne burrito z kurczakiem
Dziki Zachód. Kaktusy. Saloon i ... burrito z kurczakiem. Czujecie ten klimat? Jeżeli tak, już teraz możecie odtworzyć go we własnym domu.
Dla kogo?
Przepisem na burrito z kurczakiem zainteresują się osoby przepadające za kuchnią meksykańską. Sięgną po niego też ci, którzy nie wyobrażają sobie potraw bez ostrości i przypraw.
Na jaką okazję?
Burrito z kurczakiem świetnie pasuje nie tylko na obiad, ale też na kolację. Można przyrządzać je zarówno na co dzień, jak i od święta. Dlaczego? Bo jest pyszne, oryginalne i na długo zaspokaja głód.
Czy wiesz, że?
Bardzo ważnym elementem w przypadku przepisu na burrito z kurczakiem jest tortilla. To rodzaj okrągłego placka o średnicy od 6 do nawet 30 cm. Robi się go z mąki kukurydzianej lub pszennej.
Dla urozmaicenia
Już wiesz, jak zrobić burrito z kurczakiem, ale pamiętaj, że kurczaka w przepisie na burrito można bez problemu zastąpić innym nadzieniem: wołowiną, wieprzowiną, indykiem. Niech zdecydują kubki smakowe! Warto mieć też w zanadrzu salsę pomidorową. Z nią burrito smakuje tak, że palce lizać!