Burrito z baraniną i czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burrito z baraniną i czosnkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

heart
336 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

159 osób wydrukowało

Pobierz pdf

303 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.3 kilograma

0.5 pęczka

1 opakowanie

4 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

30 mililitrów

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone podsmaż na rumiany kolor na patelni z rozgrzanym olejem.

Burrito z baraniną i czosnkiem  - Krok 1

Krok 2

Cebulę pokrój w piórka, paprykę oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w cienkie paski, a czosnek posiekaj. Warzywa dorzuć do usmażonego mięsa, dodaj fasolę i kukurydzę. Całość smaż jeszcze ok. 4 minut.

Burrito z baraniną i czosnkiem  - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr połącz z wodą, wymieszaj i zagotuj w rondelku.

Burrito z baraniną i czosnkiem  - Krok 3

Krok 4

Następnie wlej go na patelnię z mięsem i warzywami, gotuj wszystko razem do odparowania płynu. Po zdjęciu patelni z ognia dodaj posiekaną świeżą kolendrę.

Burrito z baraniną i czosnkiem  - Krok 4

Krok 5

Tortille zrumień na suchej patelni, następnie nałóż na nie powstały farsz i zawiń jak krokieta, po czym ponownie podsmaż na suchej patelni.

Burrito z baraniną i czosnkiem  - Krok 5
3

Opinie o przepisie

  • Bolo Bolobolo

    Bolo Bolobolo , 07.02.2018

    super:-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanisław Walczak

    Stanisław Walczak , 07.02.2018

    super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanisław Walczak

    Stanisław Walczak , 07.02.2018

    super przepis

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burrito z baraniną i czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burrito z baraniną i czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burrito z baraniną i czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burrito z baraniną i czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burrito z baraniną i czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burrito z baraniną i czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burrito z baraniną i czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burrito z baraniną i czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Burrito z baraniną i czosnkiem Burrito z baraniną i czosnkiem

Mięso mielone podsmaż na rumiany kolor na patelni z rozgrzanym olejem.