Surówka z cykorii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z cykorii

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżka

2 sztuki

3 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cykorię oczyść i pokrój na kawałki.

Krok 2

Ogórka, cebulę pokrój w kostkę, a jabłko w słupki.

Krok 3

Z oleju, wody, majonezu i musztardy przygotuj sos.

Krok 4

Dodaj siekaną pietruszkę, sól, pieprz, cukier i sok z cytryny. Tak przygotowanym sosem zalej surówkę.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z cykorii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z cykorii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z cykorii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z cykorii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z cykorii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z cykorii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z cykorii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z cykorii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej