
Składniki
0.5 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżka
2 sztuki
3 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cykorię oczyść i pokrój na kawałki.
Krok 2
Ogórka, cebulę pokrój w kostkę, a jabłko w słupki.
Krok 3
Z oleju, wody, majonezu i musztardy przygotuj sos.
Krok 4
Dodaj siekaną pietruszkę, sól, pieprz, cukier i sok z cytryny. Tak przygotowanym sosem zalej surówkę.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej