Surówka z czerwonej kapusty w sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z czerwonej kapusty w sosie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

2 sztuki

3 łyżki

0.5 opakowania

0.25 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę drobno poszatkuj.

Krok 2

Jabłka zetrzyj na tarce, a cebulę i natkę pietruszki posiekaj.

Krok 3

Połącz wszystkie składniki.

Krok 4

Z majonezu, jogurtu i przypraw przygotuj sos i polej nim surówkę.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z czerwonej kapusty w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z czerwonej kapusty w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z czerwonej kapusty w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z czerwonej kapusty w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z czerwonej kapusty w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z czerwonej kapusty w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z czerwonej kapusty w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z czerwonej kapusty w sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kruszawiec (kruszaniec)
czas przygotowania
70 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej