Surówka z porów i jabłek z majonezem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z porów i jabłek z majonezem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
23 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

1 łyżeczka

3 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pora pokrój w talarki, a jabłka w słupki. Skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

Do majonezu dodaj jogurt, cukier, pieprz i sól i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Sosem polej surówkę i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z porów i jabłek z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z porów i jabłek z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z porów i jabłek z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z porów i jabłek z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z porów i jabłek z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z porów i jabłek z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z porów i jabłek z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z porów i jabłek z majonezem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej