
Składniki
100 gramów
12 sztuk
10 gramów
400 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę, suszone śliwki i boczek pokrój w drobną kostkę. Następne obsmaż na patelni, po czym dodaj kapustę oraz śliwki i kilkakrotnie zamieszaj.

Krok 2
Następnie ostudź i dodaj do mięsa wieprzowego. Dodaj również Fix Gołąbki bez zawijania Knorr.

Krok 3
Cebule obierz i umyj. Odetnij jej górną część i za pomocą łyżki wydrąż wnętrze, pozostawiając tylko dwie zewnętrzne warstwy.

Krok 4
Przygotowane cebule nadziej farszem.

Krok 5
Piecz je w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 60 minut.


Dobra rada:
Podawaj z ziemniakami purée.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej