Chrupiące sakiewki z kaszą gryczaną i sosem pieczarkowym
łatwe
834 osoby zapisały

Składniki
300 gramów
10 sztuk
100 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
5 łyżek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę ugotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Odcedź i dodaj posiekaną natkę oraz oscypek starty na tarce o grubych oczkach.

Krok 2
Ciasto francuskie rozłóż na blacie i wytnij z niego koła za pomocą szklanki. Na każdy krążek nałóż łyżkę przygotowanej kaszy i zawiń formując sakiewki.

Krok 3
Przygotowane sakiewki rozłóż na blasze wyłożonej pergaminem i posmaruj każdą rozkłóconym jajkiem. Wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika i piecz przez 15 minut.

Krok 4
Pieczarki pokrój w plastry i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Wlej 200 ml ciepłej wody, dodaj Sos do pieczeni z grzybami Knorr i dobrze wymieszaj. Sos gotuj 3 minuty. Na koniec dodaj śmietanę i wymieszaj. Gotowe sakiewki podawaj z pieczarkowym sosem.


Dobra rada:
Posmarowane jajkiem sakiewki posyp kminkiem, a po upieczeniu będą wyglądać i smakować jeszcze ciekawiej.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Menu ze smakiem Sos do pieczeni z grzybami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Chrupiące sakiewki z kaszą gryczaną i sosem pieczarkowym
Kaszę ugotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Odcedź i dodaj posiekaną natkę oraz oscypek starty na tarce o grubych oczkach.