Cukinia w panierce (w cieście) - przepis: smażona | Przepisy.pl pixel

Cukinia w panierce z czosnkowym dipem

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

100 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 opakowanie

50 gramów

2 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię umyj, osusz i pokrój w grube plastry – grubość ok 1-2 cm.

Krok 2

Mąkę wymieszaj z 50 ml wody. Każdy z plastrów cukinii zanurz najpierw w mieszance wody z mąką, a następnie w panierce Fix Knorr chrupiący kurczak z papryką.

Krok 3

Otoczone w panierce plastry cukinii smaż w dobrze rozgrzanym tłuszczu do momentu, aż nabiorą pięknego złotego koloru. Cukinia w panierce z czosnkowym dipem jest gotowa!

Krok 4

Przygotuj sos. Wymieszaj majonez Hellmann's babuni z jogurtem naturalnym i dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Dla smaku możesz doprawić całość solą, pieprzem lub przyprawą tzatziki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli chcesz nieco zmodyfikować przepis, do panierki możesz dodać łyżkę czarnuszki lub ser parmezan. Cukinia w panierce z czosnkowym dipem zyska wtedy bardziej oryginalny smak.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinia w panierce z czosnkowym dipem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinia w panierce z czosnkowym dipem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinia w panierce z czosnkowym dipem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinia w panierce z czosnkowym dipem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinia w panierce z czosnkowym dipem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinia w panierce z czosnkowym dipem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinia w panierce z czosnkowym dipem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Cukinia w panierce z czosnkowym dipem Cukinia w panierce z czosnkowym dipem

Cukinia, nazywana także kabaczkiem, to smaczne warzywo, które możesz wykorzystać w kuchni na wiele sposobów. My proponujemy przygotowanie go w formie talarków z aromatycznym sosem czosnkowym. Próbowałeś kiedyś takiego połączenia? Jeżeli nie, to zapoznaj się z przepisem cukinia w panierce z czosnkowym dipem, a z pewnością zostanie w Twoim menu na dłużej. Będziesz potrzebować tylko kilku składników: cukinii, mąki pszennej, opakowania Fix Knorr panierka chrupiący kurczak z papryką, oleju rzepakowego, czosnku oraz jogurtu.

Dla kogo?

Cukinia w panierce z czosnkowym dipem to idealna opcja dla osób, które nie lubią spędzać w kuchni długich godzin. Niecałe 30 minut i danie pojawi się na Twoich talerzach. Nie jesteś mistrzem gotowania? A może dopiero rozpoczynasz swoją przygodę w kuchni? Nie martw się, nasz przepis jest tak prosty, że poradzisz sobie z nim bez problemu!

Na jaką okazję?

Cukinia w panierce z czosnkowym dipem to świetna przekąska podczas spotkania ze znajomymi. Musisz jednak przygotować większą ilość porcji, ponieważ jest tak pyszna, że bardzo szybko znika z talerzy.

Czy wiesz, że?

Cukinia w panierce z czosnkowym dipem smakuje doskonale zarówno na ciepło, jak i na zimno. Nawet jeśli wystygnie, nie musisz martwić się, że straciła swoje walory smakowe.

Dla urozmaicenia:

Czosnkowy dip doda aromatu i lekko ostrego smaku cukinii w panierce! Możesz kupić go w sklepie, jednak my polecamy przygotowanie tego dodatku w domu. Zajmie Ci to maksymalnie kilka minut!