Wiejskie pierogi z kaszy gryczanej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiejskie pierogi z kaszy gryczanej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

5

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

50 gramów

null

null

2 sztuki

350 gramów

150 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namocz na noc w wodzie, a następnego dnia ugotuj, by były miękkie. Osącz i potnij w mniejsze kawałki.

Krok 2

Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu i odcedź. Zostaw do ostygnięcia, a w tym czasie posiekaj i podsmaż cebulkę.

Krok 3

Gdy kasza będzie już zimna zmiksuj ją razem z twarogiem i surowym jajkiem na gładką masę.

Krok 4

Wymieszaj z podsmażoną cebulką i grzybami. Dopraw do smaku.

Krok 5

Pozostałe jajko i mąkę wyrób razem z odrobina wody i szczyptą soli na gładkie, jednolite ciasto.

Krok 6

Rozwałkuj podsypując mąką i wycinaj szklanką krążki.

Krok 7

Na każdym układaj odrobinę gryczanego farszu i sklejaj. Ugotuj w lekko osolonej wodzie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiejskie pierogi z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiejskie pierogi z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiejskie pierogi z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiejskie pierogi z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiejskie pierogi z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiejskie pierogi z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiejskie pierogi z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiejskie pierogi z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej