
Składniki
2 sztuki
null
50 gramów
null
null
2 sztuki
350 gramów
150 gramów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby namocz na noc w wodzie, a następnego dnia ugotuj, by były miękkie. Osącz i potnij w mniejsze kawałki.
Krok 2
Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu i odcedź. Zostaw do ostygnięcia, a w tym czasie posiekaj i podsmaż cebulkę.
Krok 3
Gdy kasza będzie już zimna zmiksuj ją razem z twarogiem i surowym jajkiem na gładką masę.
Krok 4
Wymieszaj z podsmażoną cebulką i grzybami. Dopraw do smaku.
Krok 5
Pozostałe jajko i mąkę wyrób razem z odrobina wody i szczyptą soli na gładkie, jednolite ciasto.
Krok 6
Rozwałkuj podsypując mąką i wycinaj szklanką krążki.
Krok 7
Na każdym układaj odrobinę gryczanego farszu i sklejaj. Ugotuj w lekko osolonej wodzie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej