
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
400 gramów
1 szczypta
3 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w piórka, czosnek w drobną kostkę i podsmaż razem na oliwie. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
Wlej mleko i cały czas mieszając poczekaj do czasu, gdy odparuje.
Krok 3
Pieczarki pokrój w plastry i podsmaż w osobnym garnku. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
Pieczarki razem z sosem z duszenia połączyć z cebulą i czosnkiem.
Krok 5
Papryki umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój je w paski. Wrzuć na patelnię i wszystko razem duś pod przykryciem. Dopraw do smaku.
Krok 6
Parówki natnij w połowie wzdłuż i w poprzek tak, by powstały „macki ośmiornicy”. Na około 10-15 minut przed końcem duszenia dodaj parówki-ośmiorniczki.
Krok 7
Obracaj je co pewien czas, by napęczniały z każdej strony. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej