Cytrynowe tagliatelle z serkiem Mascarpone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cytrynowe tagliatelle z serkiem Mascarpone

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null szczypt

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

250 gramów

120 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj razem z kostką rosołową Knorra według przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Cytrynę sparz wrzątkiem, osusz i zetrzyj z niej skórkę, z reszty wyciśnij sok.

Krok 3

Skórkę z cytryny przesmaż na rozgrzanym tłuszczu, dodaj sok i serek, wymieszaj dopraw do smaku.

Krok 4

Połącz z odcedzonym, ugotowanym makaronem, wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cytrynowe tagliatelle z serkiem Mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cytrynowe tagliatelle z serkiem Mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cytrynowe tagliatelle z serkiem Mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cytrynowe tagliatelle z serkiem Mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cytrynowe tagliatelle z serkiem Mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cytrynowe tagliatelle z serkiem Mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cytrynowe tagliatelle z serkiem Mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cytrynowe tagliatelle z serkiem Mascarpone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pani Walewska (Pychotka)
czas przygotowania
180 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej