Cytrynowe tagliatelle z serkiem Mascarpone
łatwe
2 osoby zapisały

Składniki
null
null szczypt
1 sztuka
3 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
250 gramów
120 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj razem z kostką rosołową Knorra według przepisu na opakowaniu.
Krok 2
Cytrynę sparz wrzątkiem, osusz i zetrzyj z niej skórkę, z reszty wyciśnij sok.
Krok 3
Skórkę z cytryny przesmaż na rozgrzanym tłuszczu, dodaj sok i serek, wymieszaj dopraw do smaku.
Krok 4
Połącz z odcedzonym, ugotowanym makaronem, wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej