
Składniki
4 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
1 pęczek
3 łyżki
1 sztuka
500 gramów
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy mule wraz z posiekanym czosnkiem i smażymy do momentu aż mule się otworzą.
Krok 2
Po tym czasie dodajemy posiekaną papryczkę (ilość zależy od ostrości) zalewamy szklanką wina i czekam aż wino się zredukuje.
Krok 3
Na koniec dodajemy ok ¼ kostki masła i łyżkę bułki tartej. Do smaku posypujemy solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki. Podajemy z bagietką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej