Żołądki z indyka po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żołądki z indyka po chińsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

1 opakowanie

2 opakowania

1 opakowanie

10 sztuk

6 ziaren

3 sztuki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żołądki wyczyść i pokrój w paski, a następnie włóż do garnka i zalej wodą. Dodaj ziele angielskie, liść laurowy, sos sojowy oraz kostkę rosołową Knorr i gotuj do miękkości

Krok 2

W międzyczasie rozmroź mieszankę warzywną i duś na oleju na patelni. Gdy żołądki będą miękkie, dodaj do nich warzywa. Wsyp przyprawę do kuchni chińskiej, dopraw pieprzem, sosem sojowym i solą.

Krok 3

Mieszaj mąkę ziemniaczaną z zimną wodą i wlej do gotującej się potrawy. Chwilę jeszcze gotuj aż zmięknie. Makaron ryżowy gotuj według przepisu na opakowaniu i polej potrawą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żołądki z indyka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żołądki z indyka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żołądki z indyka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żołądki z indyka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żołądki z indyka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żołądki z indyka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żołądki z indyka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żołądki z indyka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa warzywna
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej