Mintaj w kapuście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mintaj w kapuście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

500 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zdejmij z kapusty 12 zewnętrznych liści. Umyj je, po czym włóż do wrzątku na 6 minut.

Krok 2

Resztę kapusty poszatkuj i zeszklij na maśle* wraz ze skórką z cytryny.

Krok 3

Rybę podziel na 4 porcje.

Krok 4

Liście kapusty ułóż po 3, jeden na drugim.

Krok 5

Na każdym stosiku ułóż trochę duszonej kapusty, porcję filetów i zwiń jak roladę. Zepnij wykałaczką.

Krok 6

Duś około 15 minut pod przykryciem. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mintaj w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mintaj w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mintaj w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mintaj w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mintaj w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mintaj w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mintaj w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mintaj w kapuście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
22 osoby oglądają przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej