Pomidorowe śledzie z cebulką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowe śledzie z cebulką

Autor: anemone_

ratingratingratingratingrating

4

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 szklanka

3 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

4 łyżki

4 łyżki

1 sztuka

50 dekagramów

6 ziaren

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę kroimy w półplasterki, szklimy na rozgrzanym oleju.

Krok 2

Dodajemy cukier, chwilę smażymy, mieszając dodajemy ocet, liść laurowy, ziele angielskie, koncentrat i Przyprawę w Mini kostkach Czosnek Knorr. Dusimy kilkanaście minut, następnie zdejmujemy z ognia, dodajemy gorczycę i studzimy.

Krok 3

Mieszamy z pokrojonymi w ćwiartki śliwkami kalifornijskimi. Pokrojone na kawałki filety układamy warstwami w słoiku, każdą z warstw przekładając cebulą.

Krok 4

Słoiki zakręcamy, pozostawiamy w lodówce na ok. 2-3 dni.

1

Opinie o przepisie

  • Joanna Maciejewska

    Joanna Maciejewska , 22.03.2020

    TAK. Śliwki suszone można zastąpić rodzynkami lub żurawiną.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowe śledzie z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowe śledzie z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowe śledzie z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowe śledzie z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowe śledzie z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowe śledzie z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowe śledzie z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowe śledzie z cebulką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Śledzie w oleju
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej