
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
6 sztuk
2 łyżki
2 łyżki
4 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Solone śledzie namocz dzień wcześniej w wodzie, by były mniej słone. Następnego dnia pokrój je w niewielką kostkę.
Krok 2
Cebulę posiekaj, ogórki pokrój w kostkę, pieczarki w małe plastry.
Krok 3
Jabłko obierz i pokrój w kostkę. Wszystkie składniki dodaj do śledzi.
Krok 4
Dorzuć majonez oraz śmietanę, dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
Wszystko razem bardzo dokładnie wymieszaj i podawaj do chleba.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej