Ślimaczki z łososiem i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ślimaczki z łososiem i serem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

6

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

171 osób wydrukowało

Pobierz pdf

175 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto francuskie rozwijamy.

Krok 2

Ser kroimy w plastry. Łososia dzielimy na mniejsze kawałki.

Krok 3

Kostkę starannie rozkruszamy w palcach i posypujemy nią ciasto.

Krok 4

Ciasto obkładamy serem i łososiem i zawijamy z powrotem w rulon.

Krok 5

Kroimy na plastry o grubości 2 cm.

Krok 6

Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.

Krok 7

Pieczemy, aż mocno się przyrumienią.

1

Opinie o przepisie

  • Kris Adams

    Kris Adams , 17.02.2025

    Dodałem szczypiorek świeży i wyszło ok

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ślimaczki z łososiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ślimaczki z łososiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ślimaczki z łososiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ślimaczki z łososiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ślimaczki z łososiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ślimaczki z łososiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ślimaczki z łososiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ślimaczki z łososiem i serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej