Chrupiące roladki z cukinią i orzeszkami pinii
średnie
10 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 szczypta
5 łyżek
1 szczypta
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szczypta
2 łyżki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię umyj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę obierz i pokrój w kostkę, zeszklij na oliwie. Dodaj posiekany ząbek czosnku i cukinię. Smaż na małym ogniu kilka minut. Dopraw do smaku smażoną cebulką w mini kostkach Knorr, ziołami prowansalskimi i pieprzem. Zdejmij z ognia i odstaw do przestygnięcia. Orzeszki pinii upraż na suchej patelni i wymieszaj z farszem z cukinii.
Krok 2
Mięso opłucz pod bieżącą wodą, rozbij pomiędzy dwoma kawałkami folii aluminiowej i pokrój na mniejsze kawałki (tak ok. 7x12cm- tak aby dały się zwinąć w roladkę). Na każdy kawałek mięsa połóż łyżkę farszu z cukinii. Zwiń w roladki, zepnij wykałaczką i wymieszaj w panierce Knorr.
Krok 3
Piecz ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza. Sos Knorr wymieszaj z jogurtem i majonezem. Podawaj z upieczonymi roladkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej