
Składniki
1 sztuka
2 łyżeczki
1 łyżeczka
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżka
1.5 łyżeczki
null
null
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wątróbkę zmiel, cebulę posiekaj, pieczarki pokrój w plasterki.
Krok 2
Obrane marchewki zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę zeszklij na oleju, dodaj wątróbkę, pieczarki, marchewkę, zioła i podlej wodą.
Krok 3
Duś aż wątróbka zmięknie. Dopraw Delikatem Knorr.
Krok 4
Śmietanę wymieszaj z przecierem, wlej do wątróbki i duś kilka minut.
Krok 5
Cukinię umyj , nie obieraj, pokrój w cienkie paski.
Krok 6
Włóż do wrzącej wody, gotuj 2 minuty, odcedź. Podawaj z wątróbką posypane natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej