Soczysty kurczak z serem feta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczysty kurczak z serem feta

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
106 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

75 osób wydrukowało

Pobierz pdf

117 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 opakowania

150 gramów

4 łyżki

1 łyżka

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte piersi natnij cienkim długim nożem tak, aby powstała kieszeń.

Krok 2

Ser pokrusz w dłoniach, a następnie umieść go w naciętych piersiach.

Krok 3

W misce wymieszaj Fix Knorr, wodę, oliwę oraz listki kolendry. Marynatą posmaruj piersi, a następnie umieść je pojedynczo w torebkach.

Krok 4

Torebki zawiń szczelnie i umieść na lekko rozgrzanej patelni. Smaż 10 minut, przewracając je co jakiś czas na drugą stronę. Gotowe piersi wyjmij ostrożnie z torebek. Podawaj z ryżem udekorowane listkami kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczysty kurczak z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczysty kurczak z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczysty kurczak z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczysty kurczak z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczysty kurczak z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczysty kurczak z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczysty kurczak z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczysty kurczak z serem feta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej