Kurczak w sosie słodko ostrym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w sosie słodko ostrym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

null

1 opakowanie

120 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon, następnie rozbij lekko tłuczkiem tak aby miało grubość nie większą niż 2cm.

Krok 2

Przygotuj marynatę: w misce połącz sos sweet chilli z przyprawą z opakowania Fix Knorr

Krok 3

Gotowe piersi z kurczaka wymieszaj z marynatą.

Krok 4

Teraz nałóż po jednej piersi wraz z marynatą do torebki pergaminowej z opakowania Fix Knorr.

Krok 5

Zamknij szczelnie torebki i połóż płasko na ruszcie z piekarnika.

Krok 6

Piecz przez ok. 15 minut w 160 stopniach. Po upieczeniu otwórz torebki, kurczaka pokrój w mniejsze kawałki i podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w sosie słodko ostrym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w sosie słodko ostrym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w sosie słodko ostrym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w sosie słodko ostrym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w sosie słodko ostrym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w sosie słodko ostrym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w sosie słodko ostrym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w sosie słodko ostrym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej