Zapiekanka z cukinii z ziołami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z cukinii z ziołami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

6 łyżek

null

0.5 sztuki

null

null

3 łyżki

3 sztuki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię umyj, rozetnij i wydrążasz miąższ.

Krok 2

Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem i ułóż w nim cukinie.

Krok 3

Cebulę i czosnek posiekaj, posyp nimi cukinię, dopraw do smaku. Skrop sokiem z cytryny i przykryj folią aluminiową.

Krok 4

Wstaw do nagrzanego piekarnika do temperatury 220 stopni i piecz 20 minut.

Krok 5

Śmietanę wymieszaj z żółtym serem, polej cukinię, posyp pieprzem kajeńskim i ponownie zapiecz przez 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z cukinii z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z cukinii z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z cukinii z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z cukinii z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z cukinii z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z cukinii z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z cukinii z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z cukinii z ziołami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej