
Składniki
1 kilogram
10 sztuk
0.5 sztuki
0.5 sztuki
200 gramów
2 łyżeczki
2 łyżeczki
0.5 opakowania
1 szczypta
2 szczypty
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki myjmy i kroimy je na połówki. Gotujemy w osolonej wodzie przez 10 minut. Odcedzamy i przekładamy do naczynia do zapiekania. Dodajemy marchewkę z groszkiem, szparagi, pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną i żółtą, szpinak. Wlewamy olej i wsypujemy przyprawy.
Krok 2
Wszystko razem mieszamy. Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni i pieczemy warzywa przez 30 minut pod przykryciem, następnie zdejmujemy pokrywkę i pieczemy jeszcze 10 minut.
Krok 3
Gotowe ziemniaki z warzywami przekładamy do miseczek i posypujemy tartym parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa czosnkowa Knorr grubo mielona
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej