
Składniki
400 gramów
5 plastrów
1 sztuka
3 sztuki
1 opakowanie
0.5 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj, oczyść z kawałków tłuszczu, oprósz solą, rozmarynem i ostrą papryką, zawiń w plasterki boczku.

Krok 2
Obsmaż na patelni, na oliwie, po dwie minuty z każdej strony. Piersi przełóż na bok.

Krok 3
Na tej samej patelni podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj również pokrojone w kostkę pomidory. Na powrót umieść pierś z kurczaka.

Krok 4
Wszystko razem zalej białym winem wymieszanym z sosem Knorr.

Krok 5
Kurczaka duś pod przykryciem około 10 minut. Podawaj na ryżu lub puree ziemniaczanym.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do pieczeni jasny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej