Gulasz z białym winem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z białym winem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

4

heart
132 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

98 osób wydrukowało

Pobierz pdf

189 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

1 szklanka

1 sztuka

200 mililitrów

2 łyżki

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w piórka. Kurczaka w kostkę o boku 1,5 cm.

Gulasz z białym winem - Krok 1

Krok 2

Smaż mięso, aż będzie rumiane. Dodaj cebulę.

Gulasz z białym winem - Krok 2

Krok 3

Wlej wino i poczekaj chwilę, aż alkohol wyparuje.

Gulasz z białym winem - Krok 3

Krok 4

Wlej 200 ml wody oraz śmietanę i dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz.

Gulasz z białym winem - Krok 4

Krok 5

Dodaj marchewkę z groszkiem. Gulasz duś około 15 minut, aż zgęstnieje i mięso będzie miękkie. Danie możesz doprawić świeżo posiekaną natką pietruszki.

Gulasz z białym winem - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z białym winem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz z jagnięciny
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz z białym winemGulasz z białym winem

Marzy ci się delikatne danie, które smakuje wybornie i szlachetnie? Soczysty kurczak z warzywami w aksamitnym sosie z dodatkiem białego wina to propozycja dla ciebie. Potrawa tą zaskoczysz nawet najbardziej wymagających gości. Przepis na gulasz z białym winem sprawdzi się zwłaszcza na wszelkich przyjęciach i uroczystościach, a także za każdym razem, gdy szukasz dania wybornego i efektownego, które sprawi, że nie spędzisz w kuchni długich godzin. Wystarczy jedynie kilka składników, by wyczarować niezwykłą potrawę. Sekret tego dania tkwi w połączeniu smaku delikatnego mięsa kurczaka z białym winem. Wystarczy już niecała szklanka wina, by nadać potrawie niesamowitego aromatu – resztę możesz podać do kolacji. Taki sposób przyrządzania gulaszu najpełniej wydobędzie głębie smaku składników. Podawaj go na ciepło z ziemniakami, puszystą, sypką kasza lub pieczywem.