Gulasz indyczy z marynowanymi warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz indyczy z marynowanymi warzywami

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kroimy w kostkę i obsmażamy na oleju.

Krok 2

Do mięsa dodajemy posiekaną cebulę i czosnek i smażymy jeszcze 2-3 minuty intensywnie mieszając.

Krok 3

Mięso zalewamy wodą i dusimy około 20 minut. Następnie dodajemy Fix do Gulaszu i gotujemy na małym ogniu do czasu aż mięso będzie miękkie (około godzinę). Jeśli sos bardzo zgęstnieje, dolewamy odrobinę wody.

Krok 4

Kiedy mięso jest już miękkie dodajemy posiekane warzywa i gotujemy około 5 minut. Na koniec dodajemy kremówkę i już tylko doprowadzamy sos do wrzenia. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz indyczy z marynowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz indyczy z marynowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz indyczy z marynowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz indyczy z marynowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz indyczy z marynowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz indyczy z marynowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz indyczy z marynowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz indyczy z marynowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej