
Składniki
600 gramów
1 łyżka
1 łyżka
6 łyżek
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
4 szklanki
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filet pokrój w średnią kostkę.
Krok 2
Zalej 3 szklankami zimnego bulionu Knorr kaszę, gotuj 10 minut.
Krok 3
Przykryj i wstaw do ciepłego piekarnika na 30 minut.
Krok 4
Oczyść i obierz warzywa, pokrój na kawałki.
Krok 5
Mięso zrumień na rozgrzanym oleju, dodaj warzywa i posyp ziołami. Dodaj roztarty czosnek, sól i pieprz. Smaż przez 5 minut.
Krok 6
Podlej pozostałym bulionem Knorr i wymieszaj z śmietaną.
Krok 7
Dołóż koncentrat pomidorowy i pastę paprykową. Wymieszaj i duś pod przykryciem około 0,5 godziny.
Krok 8
Przypraw do smaku. Podawaj z kaszą gryczaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej