
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj w garnku 400 ml wody, wrzuć kostkę rosołową i gotuj minutę, mieszając. W drugim garnku roztop masło, włóż pieczarki, posól i smaż 4 minuty. Zalej rosołem, dodaj śmietanę, wymieszaj i zmniejsz ogień. Gotuj 10 minut, potem zmiksuj, zagotuj, zdejmij z ognia. Połącz z winem, przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Przed podaniem posyp natką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej